gastro postao
Za manje od pola sata uz pomoć blendera pripremi juhu od brokule na restoranskoj razini...
Juhu od brokule možeš podići na visoku razinu uz pomoć malo indijskih oraščića. Samo ih moraš izblendati u glatku kremu zbog koje će juha biti kremastija i punog okusa, a poslužit će i za dekoraciju.
Ukupno vrijeme pripreme juhe ne bi trebalo biti duže od 30 minuta, a navedene količine dovoljne su za 4 obilne porcije. Najbitnije je da na vrijeme namočiš indijske oraščiće.
Krem juha od brokule i indijskih oraščića
Sastojci - za kremu od indijskih oraščića:
- 130 g indijskih oraščića
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
Sastojci - za juhu:
- 2 srednje glavice brokule (oko 700 g)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 poriluk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice sjemenki komorača
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 žlica soli
- svježe mljeveni papar
Postupak:
- Najprije napravi kremu od indijskih oraščića. Namoči ih u vruću vodu i pusti da odstoje sat vremena kako bi omekšali. Procijedi ih i premjesti u blender.
- U blender dodaj očišćeni češnjak, maslinovo ulje, sol i 100 ml vode. Izblendaj u glatku kremu!
- Kreni s pripremom juhe. U velikoj posudi zagrij maslinovo ulje pa prodinstaj nasjeckani poriluk (samo bijeli dio). Kad omekša, dodaj nasjeckani češnjak i sjemenke komorača pa miješaj minutu na srednje jakoj vatri.
- Dodaj cvjetove brokule, podlij temeljcem i pričekaj da proključa. Poklopi i kuhaj 8-10 minuta, dok brokula ne omekša.
- Prebaci juhu u veliki blender, posoli i dodaj 100 ml kreme od indijskih oraščića. Izblendaj u kremastu juhu!
- Vrati na vatru i zagrij juhu. Prelij je u tanjure, popapri i ukrasi preostalom kremom od indijskih oraščića.