gastro postao
Krem juha s pečenom mrkvom odlično je rješenje kad ti se jeden nešto na žlicu. Pečeno povrće ubaci u blender i brzo pripremi krem juhu punu okusa!
Krem juha s pečenom mrkvom savršen je izbor za svako doba dana i svako doba godine. Bez obzira na sezonu, svi sastojci su široko dostupni i pristupačni, a tako i glavna zvijezda ove juhe - mrkva. I priprema je brza i jednostavna. Većinu posla će umjesto tebe odraditi pećnica i blender!
Količine navedene u nastavku dovoljne su za čak 6 porcija. Imaj na umu da rashlađenu juhu možeš prebaciti u plastičnu posudu i smrznuti je na čak 3 mjeseca. Večer prije serviranja je izvadi iz zamrzivaču, pusti da se odmrzne u hladnjaku pa je zagrij na laganoj vatri. Dobar tek!
Krem juha s pečenom mrkvom
Sastojci:
- 1 crvena paprika babura
- 3 velike ljutike
- 2 cm korijena đumbira
- 700 g mrkve
- 50 ml maslinovog ulja
- 1/2 žličice kumina
- 100 ml suncokretovog ulja
- 1 l pilećeg temeljca
- 100 ml slatkog vrhnja
- sol, papar
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Očisti i nareži mrkvu, papriku i ljutiku na veće komade. Pomiješaj ih pa dodaj oguljeni i prepolovljeni đumbir.
- Prelij maslinovim uljem, začini soli i kuminom pa sve dobro promiješaj.
- Prebaci na lim za pečenje i peci 40-ak minuta, dok povrće ne omekša.
- Pečeno povrće prebaci u veliki blender. Dodaj temeljac i vrhnje, začini paprom pa blendaj dok ne dobiješ krem juhu.
- Ako je juha pregusta, dodaj malo vode ili temeljca. Isprobaj i dodatno začini soli i paprom.