Kisele krastavce obično koristimo u sendvičima, burgerima, francuskoj salati… no zašto ne bismo od njih (i drugog povrća) napravili odličnu zimsku juhu?! Jelo na žlicu od kiselih krastavaca, krumpira, mrkve…, začinjeno koprom s kojim se tako dobro sljubljuje, čini nam se kao pun pogodak. Posebno sada kad je stisla hladnoća i pašu nam jela na žlicu.
Ova juha odlično funkcionira i s brojnim dodacima, odnosno preinakama. Tako da u nju slobodno možeš dodati povrće poput poriluka, celera, paprika, špinata, kelja, raštike…
Osim kopra možeš u juhu dodati i svježe začinsko bilje
Također, osim kopra možeš dodati i drugo svježe začinsko bilje koje nam je sada, zahvaljujući supermarketima, dostupno cijele godine. Listići svježeg korijandera, 'običan' peršin, vlasac ili mladi luk dat će potpuno novi, svježi štih ovoj sjajnoj i hranjivoj juhi.
Ako voliš ljuto, slobodno u juhu dodaj malo ljuskica čilija, kajensku papričicu, nasjeckane jalapeño papričice… u trenutku kad dodaješ luk i mrkve.
Kopar će ovoj juhi dati dozu svježine
Što poslužiti uz juhu od kopra i kiselih krastavaca?
A što poslužiti uz ovu juhu? Kruh s češnjakom, prepečeni kruh namazan maslacem, pivski pereci, raženi kruh… samo su neke od 'kruhastih' ideja koje će okusom i teksturom izvrsno ići u juhu od kopra i kiselih krastavaca.
Dakako, juhu možeš obogatiti i komadima lososa ili pastrve i dobiti odlično, zasitno riblje jelo. Imamo rješenje i za ljubitelje mesa – piletina odlično funkcionira u juhi od kopra i kiselih krastavaca.
Juha od kopra i kiselih krastavaca
Isprobaj i ove recepte za krepke juhe i variva...