Nakon blagdanskog prejedanja posebno pašu lagani obroci kao što je ova divna topla krem juha od celera koja je gotova za samo 35 minuta
Svašta smo pojeli prethodnih dana, i sigurno nam svima paše topla, zdrava juha. A zašto ona ne bi bila od celera, lako dostupnog povrća koje posljednjih godina osvaja svojom svestranošću?! Vjeruj, osvojit će te svilenkasta tekstura ove juhe, ali i njezino bogatstvo okusa, a o benefitima za tvoje zdravlje da ne govorimo…
Navedene količine su dostatne za 4 osobe, a ukupno vrijeme sjeckanja i kuhanja je samo 35 minuta tako da nema isprike da ne skuhaš ovu divnu zimsku krem juhu od celera. Ono što je svakako dobra vijest nakon blagdanskog prejedanja – porcija ove juhe ima samo 168 kalorija.
Celer je zdrav, ukusan i od njega se može toliko toga skuhati!
foto: Engin Akyurt/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Krem juha od celera
8 MIN
pripreme
27 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
1
žlica
Luk
1
kom
Celer - korijen
250
g
Češnjak
1
kom
Krumpir
250
g
Povrtni temeljac
500
ml
Sol
Papar
Mlijeko
85
ml
Vrhnje za kuhanje
70
ml
Kiselo vrhnje
Celer - listići
Celer - stabljika
Tostirani kruh
Postupak
U veliku posudu dodaj ulje, poprži luk, celer, češnjak i krumpire 10-ak minuta, uz često miješanje.
Dodaj temeljac, posoli i popari. Pusti da sve skupa ključa oko 20 minuta, odnosno dok krumpir i celer ne omekšaju.
Prebaci sve u blender, blendaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku tekućinu.
Vrati juhu u posudu, dodaj mlijeko i vrhnje, pusti da krčka na laganoj vatri.
Juhu posluži s dodacima po želji – žicom kiselog vrhnja, listićima ili nasjeckanom stabljikom celera ili pak krutonima. A možeš te dodatke i kombinirati.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.