Grickajte brze i ukusne crostine s paprikom i inćunima

Thinkstock
Crostini su se pojavili u Italiji u doba renesanse na raskošnim banketima
Vidi originalni članak

Grickajte krostine i igrajte se ovim malim slatkim zalogajima, s domaćim umacima, raznim sastojcima kako biste dobili brz i ukusan obrok koji će savršeno pasati uz čašu finog vina. 

 

Video recept: Povratak klasiku: Mediteranske bruschette

 

Potrebno vam je:

  • 200g crvenih paprika
  • češanj češnjaka
  • žlica octa ili bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ružmarin
  • ploške kruha
  • fileti slanih inćuna

 

Igrajte se kombinacijama: 6 kreativnih ljetnih bruschetta

 


Priprema:

  1. Paprike ispecite na roštilju ili u pećnici na 220 stupnjeva, dok im vanjska koža ne pocrni. Prekrijte ih krpom, ostavite 10 minuta pa ogulite kožu. Izrežite ih i maknite koštice.
  2. Pomiješajte ih s ploškama češnjaka, maslinovim uljem, bijelim vinom i listićima ružmarina. Neka odstoje pola sata. Ispecite ploške kruha, Na svaku plošku položite marinirane paprike i slane inćune.
Posjeti Gastro.hr