gastro postao
Crostini su se pojavili u Italiji u doba renesanse na raskošnim banketima
Grickajte krostine i igrajte se ovim malim slatkim zalogajima, s domaćim umacima, raznim sastojcima kako biste dobili brz i ukusan obrok koji će savršeno pasati uz čašu finog vina.
Potrebno vam je:
- 200g crvenih paprika
- češanj češnjaka
- žlica octa ili bijelog vina
- 2 žlice maslinovog ulja
- ružmarin
- ploške kruha
- fileti slanih inćuna
Priprema:
- Paprike ispecite na roštilju ili u pećnici na 220 stupnjeva, dok im vanjska koža ne pocrni. Prekrijte ih krpom, ostavite 10 minuta pa ogulite kožu. Izrežite ih i maknite koštice.
- Pomiješajte ih s ploškama češnjaka, maslinovim uljem, bijelim vinom i listićima ružmarina. Neka odstoje pola sata. Ispecite ploške kruha, Na svaku plošku položite marinirane paprike i slane inćune.