Grill piletina na salati s avokadom i đumbirom

Thinkstock
Tajna savršene salate krije se u pravilno pripremljenom mesu, sezonskom povrću i kvalitetnom preljevu. Donosimo provjereni recept za najfiniju salatu sezone!
Vidi originalni članak

Slasnu piletinu bacite na grill, pa je pripremite u osvježavajućem, sezonskom ruhu. Dodaje joj sezonsko povrće, a na kraju sve zajedno začinite kvalitetnim maslinovim uljem i Kisko vinskim octom. Užitak zagarantiran!

U nastavku donosimo recept za salatu s grill piletinom hrvatskog kuhara Matka Bukovca iz tima Branka Ognjenovića.

 


Potrebno je:

  • 400 g pilećih prsa
  • 1 glavica salate puterice
  • 1 glavica crvenog radiča
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 10 ml Kisko vinskog octa
  • Sol i papar
  • 100 g avokada
  • 20 g đumbira

Priprema jela:

Piletinu ispecite na grillu ili grill tavi u komadu sa svih strana da se pore zatvore te je dovršite u pećnici na 150°C na 20 minuta dok slažete salatu. Salatu očistiti, oprati i osušiti, avokado očistiti od kore i narezati na kockice i đumbir oguliti i naribati. Salatu narezati na malo veće trakice i promiješati u zdjeli sve zajedno. Gotovu piletinu narezati na tanke šnite, poslagati je po salati, začiniti sa solju, paprom, maslinovim uljem i Kisko vinskim octom.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr