Slasnu piletinu bacite na grill, pa je pripremite u osvježavajućem, sezonskom ruhu. Dodaje joj sezonsko povrće, a na kraju sve zajedno začinite kvalitetnim maslinovim uljem i Kisko vinskim octom. Užitak zagarantiran!
U nastavku donosimo recept za salatu s grill piletinom hrvatskog kuhara Matka Bukovca iz tima Branka Ognjenovića.
Potrebno je:
- 400 g pilećih prsa
- 1 glavica salate puterice
- 1 glavica crvenog radiča
- 10 ml maslinovog ulja
- 10 ml Kisko vinskog octa
- Sol i papar
- 100 g avokada
- 20 g đumbira
Priprema jela:
Piletinu ispecite na grillu ili grill tavi u komadu sa svih strana da se pore zatvore te je dovršite u pećnici na 150°C na 20 minuta dok slažete salatu. Salatu očistiti, oprati i osušiti, avokado očistiti od kore i narezati na kockice i đumbir oguliti i naribati. Salatu narezati na malo veće trakice i promiješati u zdjeli sve zajedno. Gotovu piletinu narezati na tanke šnite, poslagati je po salati, začiniti sa solju, paprom, maslinovim uljem i Kisko vinskim octom.
Dobar tek!