Savršenstvo: Hrskava piletina s roštilja

24sata
Uživanje u mesu s roštilja nikada nije izgledalo bolje. Prepustite se uživanju u malim komadićima čiste sreće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 55

Potrebno vam je

  • 1 pile
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 100 ml soka od ananasa 
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica senfa 
  • 1 žlica majčine dušice
  • sol

Priprema

  1. Rešetku roštilja dobro premažite uljem. Zagrijte roštilj.
  2. Očistite pa narežite luk i češnjak za umak.
  3. Na umjerenoj vatri zagrijte ulje pa oko pet minuta popržite luk i češnjak te dodajte preostale sastojke za umak. Sve promiješajte i poklopljeno kuhajte oko pet minuta na slaboj vatri.
  4. Polovicu umaka ostavite na toplome mjestu, a drugom polovicom premažite meso pa ga pecite 15 minuta sa svake strane uz premazivanje.

 

Posjeti Gastro.hr