Hummus

Thinkstock
Specijalitet s Bliskog istoka, hummus je najzdravija pašteta za koju znamo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 392

Potrebno vam je

  • 450 g slanutak, konzerva
  • 0.50 šalica limunov sok
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 žlica češnjak
  • sol
  • 0.50 šalica tahini

Priprema

  1. Odvojite oštećeni ili potamnjeni slanutak. Ostatak stavite u posudu i prekrijte vodom te ostavite da se namače preko noći.
  2. Ocijedite, stavite u lonac i prekrijte vodom. Poslite i pustite da voda zavrije.
  3. Maknite pjenu s vrha posude, pokrijte i kuhajte dok slanutak ne omekša, od 45 do 60 minuta.
  4. Procijedite, ali sačuvate 3/4 šalivce vode u kojoj se slanutak kuhao. Ohladite i ogulite.
  5. Stavite u blender, dodajte vodu u kojoj se kuhao, limunov sok i 1/4 šalice maslinova ulja.
  6. Kad slanutak sameljete, dodajte ostatak ulja, tahini, češnjak i sol te blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Posjeti Gastro.hr