gastro postao
Specijalitet s Bliskog istoka, hummus je najzdravija pašteta za koju znamo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 392
Potrebno vam je
- 450 g slanutak, konzerva
- 0.50 šalica limunov sok
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 0.50 žlica češnjak
- sol
- 0.50 šalica tahini
Priprema
- Odvojite oštećeni ili potamnjeni slanutak. Ostatak stavite u posudu i prekrijte vodom te ostavite da se namače preko noći.
- Ocijedite, stavite u lonac i prekrijte vodom. Poslite i pustite da voda zavrije.
- Maknite pjenu s vrha posude, pokrijte i kuhajte dok slanutak ne omekša, od 45 do 60 minuta.
- Procijedite, ali sačuvate 3/4 šalivce vode u kojoj se slanutak kuhao. Ohladite i ogulite.
- Stavite u blender, dodajte vodu u kojoj se kuhao, limunov sok i 1/4 šalice maslinova ulja.
- Kad slanutak sameljete, dodajte ostatak ulja, tahini, češnjak i sol te blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Izvor Uskrsna kuharica 24sata