Integralna tjestenina s umakom od rajčice i graška

mimirjam
Pripremite sjajnu, finu i zdravu tjesteninu po receptu naše korisnice Mimirjam.
Vidi originalni članak

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 konzerva pelata
  • 1 rajčica
  • bosiljak
  • sol
  • papar
  • začinsko bilje na dalamtinski
  • 1 žlica šećera
  • 400 g integralne tjestenine

Postupak pripreme:

  1. Na maslinovom ulju prodinstati nasjeckani luk i nakon par minuta dodati nasjeckani češnjak.
  2. Kad dobije zlatnu boju dodati pelate i svježu nasjeckanu rajčicu te žlicu šećera.
  3. Ostaviti da kuha te dodati sve začine, količinom po želji.
  4. Dok se umak kuha, prokuhati i grašak te staviti kuhati i tjesteninu.
  5. Prokuhani grašak dodati u umak i ostaviti još sve zajedno par minuta na vatri.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijediti i servirati u tanjur.
  7. Gotov umak dodati na tjesteninu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr