gastro postao
Pripremite sjajnu, finu i zdravu tjesteninu po receptu naše korisnice Mimirjam.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 konzerva pelata
- 1 rajčica
- bosiljak
- sol
- papar
- začinsko bilje na dalamtinski
- 1 žlica šećera
- 400 g integralne tjestenine
Postupak pripreme:
- Na maslinovom ulju prodinstati nasjeckani luk i nakon par minuta dodati nasjeckani češnjak.
- Kad dobije zlatnu boju dodati pelate i svježu nasjeckanu rajčicu te žlicu šećera.
- Ostaviti da kuha te dodati sve začine, količinom po želji.
- Dok se umak kuha, prokuhati i grašak te staviti kuhati i tjesteninu.
- Prokuhani grašak dodati u umak i ostaviti još sve zajedno par minuta na vatri.
- Kuhanu tjesteninu ocijediti i servirati u tanjur.
- Gotov umak dodati na tjesteninu.
Dobar tek!