Izvrsni blagdanski cake popsi od samo tri sastojka
Priprema je vrlo kratka, osobito ako su vam preostali komadi biskvita. Mi smo za uskrsne cake popse iskoristili polovicu kakao biskvita pripremljenog od 6 jaja, 250 g brašna i 250 g šećera - otprilike 300 g. Smjesu pomiješajte s namazom od lješnjaka po izboru i pokušajte je umijesiti tako da bude kompaktna i mekana, ali dovoljno čvrsta za oblikovanje. Trebat će vam otprilike 200 g namaza na spomenutih 300 g biskvita, a možete koristiti i džem po izboru.
Ostatak procesa pripreme je vrlo jednostavan i lako mogu uskočiti i djeca. Podijelite smjesu na 20 kuglica, uredno ih oblikujte u minijaturna jaja ili utisnite palac kako bi izgledala poput malog čokoladnog gnijezda. Stavite je u hladnjak na 20 minuta kako bi očvrsnula, a za to vrijeme na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite 250 g čokolade.
Najbolja su opcija za pripremu ove simpatične slastice su čvrsti i deblji štapići, ali u kriznim situacijama poslužit će i oni za ražnjiće. Namočite im vrh u čokoladu i zabodite u ohlađene popse pa ih vratite u hladnjak na još nekoliko minuta.
Kad se čokolada stisne, i budete sigurni da vaša uskrsna jaja i slatka gnijezda neće pasti, umočite ih cijela u čokoladu i uvaljajte u čokoladne ili šarene mrvice. U gnijezda umetnite nekoliko malih bombona u obliku jajeta ili manja čokoladna jaja, a zatim ih vratite u hladnjak na barem pola sata kako bi se čokolada stisnula. Štapiće ukrasite šarenim vrpcama, a cake popse zabodite u komad stiropora ili ih poslažite u male staklenke.
Uživajte u zajedničkom zadatku i ukusnoj i jednostavnoj slastici od samo tri sastojka, a sve potrebno potražite u najbližoj prodavaonici Konzuma. I zapamtite - i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.