Izvrsni blagdanski cake popsi od samo tri sastojka

Thinkstock
I ovog Uskrsa radost je u malim stvarima, a na to se podsjetite jednostavnom blagdanskom verzijom cake popsa koju možete pripremati s najmlađima.
Vidi originalni članak

Priprema je vrlo kratka, osobito ako su vam preostali komadi biskvita. Mi smo za uskrsne cake popse iskoristili polovicu kakao biskvita pripremljenog od 6 jaja, 250 g brašna i 250 g šećera - otprilike 300 g. Smjesu pomiješajte s namazom od lješnjaka po izboru i pokušajte je umijesiti tako da bude kompaktna i mekana, ali dovoljno čvrsta za oblikovanje. Trebat će vam otprilike 200 g namaza na spomenutih 300 g biskvita, a možete koristiti i džem po izboru.

 

 

Ostatak procesa pripreme je vrlo jednostavan i lako mogu uskočiti i djeca. Podijelite smjesu na 20 kuglica, uredno ih oblikujte u minijaturna jaja ili utisnite palac kako bi izgledala poput malog čokoladnog gnijezda. Stavite je u hladnjak na 20 minuta kako bi očvrsnula, a za to vrijeme na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite 250 g čokolade.

Najbolja su opcija za pripremu ove simpatične slastice su čvrsti i deblji štapići, ali u kriznim situacijama poslužit će i oni za ražnjiće. Namočite im vrh u čokoladu i zabodite u ohlađene popse pa ih vratite u hladnjak na još nekoliko minuta.

Kad se čokolada stisne, i budete sigurni da vaša uskrsna jaja i slatka gnijezda neće pasti, umočite ih cijela u čokoladu i uvaljajte u čokoladne ili šarene mrvice. U gnijezda umetnite nekoliko malih bombona u obliku jajeta ili manja čokoladna jaja, a zatim ih vratite u hladnjak na barem pola sata kako bi se čokolada stisnula. Štapiće ukrasite šarenim vrpcama, a cake popse zabodite u komad stiropora ili ih poslažite u male staklenke.

 

 

Uživajte u zajedničkom zadatku i ukusnoj i jednostavnoj slastici od samo tri sastojka, a sve potrebno potražite u najbližoj prodavaonici Konzuma. I zapamtite - i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.

 

Posjeti Gastro.hr