Jestivo tijesto za keksiće kojem se teško oduprijeti

SHUTTERSTOCK Jestivo tijesto za keksiće
Raw cookie dough savršen je desert za čiju će ti pripremu trebati samo nekoliko minuta. Riječ je o „sirovoj“ smjesi koju možeš konzumirati bez pečenja
Vidi originalni članak

Zapravo je u pitanju kompaktna smjesa, često pripremljena od zobenih pahuljica, meda i čokolade, koja definitivno spada u kategoriju comfort fooda

Postoji i nekoliko opcija s preprženim brašnom i pasteriziranim jajima, no mi ti ovog puta donosimo recept koji možeš napraviti gotovo bez truda i znanja o obradi namirnica. Samo trebaš ubaciti sve sastojke u blender, oblikovati kuglice i pravilno ih uskladištiti.

 

ana's baking chronicles Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče

 

Sastojci:

  • 270 g instant zobenih pahuljica
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • 4 žlice vode
  • 3 žlice nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

  1. U blender ubaci 200 g zobenih pahuljica, med, vaniliju, kokosovo ulje, vodu i sol. Blendaj minutu, a potom ubaci ostatak zobenih. Još kratko blendaj kako bi se sastojci sjedinili.
  2. Prebaci u posudu i umiješaj komadiće čokolade, a potom oblikuj kuglice.
  3. Položi ih u plastičnu posudu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku.

Po želji u smjesu ubaci i komadiće karamela, čokoladne bombončiće, šarene mrvice ili oraščiće. Raw cookie dough možeš upotrijebiti i kao podlogu za torte ili servirati uz sladoled.

Posjeti Gastro.hr