Juha od rajčice dostojna faraona

Thinkstock
Iz Egipta nam stiže ovaj tradicionalni recept za juhu od rajčice.
Vidi originalni članak

Juha od rajčice kakvu još niste probali! Ova  juha je osebujna i prepuna okusa te će vas ne samo zagrijati nego i oduševiti svojim sjajnim okusima i mirisima.

Poslužite ju toplu s hrskavim baguetteom i uživajte!

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • 100 g pimiento papričica (iz konzerve)
  • 500 g sjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice chilli praha
  • 1/4 žličice mljevene paprike (ljute ili slatke)
  • 1 limun, narezan na kriške
  • Sol i papar

Priprema: 

  1. U loncu zagrijati na srednjoj temperaturi maslac pa dodati luk i češnjak i pirjati ih oko 5 minuta - dok ne omekšaju
  2. Dodati rajčicu i papričice, poklopiti i ostaviti da se kuha 10 minuta
  3. Otklopiti pa dodati temeljac, chilli i mljevenu papriku te kuhati nepokriveno još 5 minuta nakon što ponovno zakuha (jer će se rashladiti dodavanjem 500 ml temeljca)
  4. Kada je kuhano, maknuti s vatre i štapnim mikserom usitniti povrće (ili ako ga nemate, drobilicom za krumpir) i napravite gustu juhu te ju posolite/popaprite po želji
  5. Poslužite toplo s kriškom limuna i svježim baguetteom

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr