gastro postao
Iz Egipta nam stiže ovaj tradicionalni recept za juhu od rajčice.
Juha od rajčice kakvu još niste probali! Ova juha je osebujna i prepuna okusa te će vas ne samo zagrijati nego i oduševiti svojim sjajnim okusima i mirisima.
Poslužite ju toplu s hrskavim baguetteom i uživajte!
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 češanj češnjaka, nariban
- 100 g pimiento papričica (iz konzerve)
- 500 g sjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve)
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1/2 žličice chilli praha
- 1/4 žličice mljevene paprike (ljute ili slatke)
- 1 limun, narezan na kriške
- Sol i papar
Priprema:
- U loncu zagrijati na srednjoj temperaturi maslac pa dodati luk i češnjak i pirjati ih oko 5 minuta - dok ne omekšaju
- Dodati rajčicu i papričice, poklopiti i ostaviti da se kuha 10 minuta
- Otklopiti pa dodati temeljac, chilli i mljevenu papriku te kuhati nepokriveno još 5 minuta nakon što ponovno zakuha (jer će se rashladiti dodavanjem 500 ml temeljca)
- Kada je kuhano, maknuti s vatre i štapnim mikserom usitniti povrće (ili ako ga nemate, drobilicom za krumpir) i napravite gustu juhu te ju posolite/popaprite po želji
- Poslužite toplo s kriškom limuna i svježim baguetteom
Dobar tek!