Recepti 31. siječnja 2017.

Juha od rajčice dostojna faraona

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz Egipta nam stiže ovaj tradicionalni recept za juhu od rajčice.

Juha od rajčice kakvu još niste probali! Ova  juha je osebujna i prepuna okusa te će vas ne samo zagrijati nego i oduševiti svojim sjajnim okusima i mirisima.

Poslužite ju toplu s hrskavim baguetteom i uživajte!

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • 100 g pimiento papričica (iz konzerve)
  • 500 g sjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice chilli praha
  • 1/4 žličice mljevene paprike (ljute ili slatke)
  • 1 limun, narezan na kriške
  • Sol i papar

Priprema: 

  1. U loncu zagrijati na srednjoj temperaturi maslac pa dodati luk i češnjak i pirjati ih oko 5 minuta - dok ne omekšaju
  2. Dodati rajčicu i papričice, poklopiti i ostaviti da se kuha 10 minuta
  3. Otklopiti pa dodati temeljac, chilli i mljevenu papriku te kuhati nepokriveno još 5 minuta nakon što ponovno zakuha (jer će se rashladiti dodavanjem 500 ml temeljca)
  4. Kada je kuhano, maknuti s vatre i štapnim mikserom usitniti povrće (ili ako ga nemate, drobilicom za krumpir) i napravite gustu juhu te ju posolite/popaprite po želji
  5. Poslužite toplo s kriškom limuna i svježim baguetteom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.