Kakav doručak: Jednostavne kiflice s pekmezom

Tanja Klaić
Recept za kiflice koje često radimo i dugo nam stoji na hladnjaku, svakako zaslužuje da ga podijelimo s vama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 701

Potrebno vam je

  • 400 g integralno brašno
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 žličica sol
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 g svježi kravlji sir
  • 100 ml mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Možete uzeti integralno ili obično glatko brašno i pomiješajte ga s praškom za pecivo i žličicom soli. Dodajte rastrgani maslac, jaje i svježi sir koji ste pomiješali s mlijekom.
  2. Umijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite ga da odleži u hladnjaku oko sat vremena. 
  3. Tijesto razvaljajte na krug i izrežite na trokute. Namažite pekmezom ili namazom po želji, smotajte i premažite razmućenim žumanjkom. 
  4. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite kiflice 20 minuta.
Posjeti Gastro.hr