Kremasti recept s tjesteninom i limunom gotov za desetak minuta

Filip Kos/PIXSELL
Mladi bloger Marko Josipović zna da kuhanje na temperaturama iznad 30 stupnjeva nije gušt i nudi odlično rješenje...
Vidi originalni članak

Pasta al limone tjestenina je s limunom, maslacem i nezaslađenim vrhnjem za šlag čija priprema traje desetak minuta. Ovaj je recept idealan za visoke temperature i lijena popodneva, kada kuhanje stoji kao prepreka na putu do ležaljke i rashlađene limunade.

Kako bi pasta al limone bila podjednako ukusna i fotogenična, obavezno koristite kvalitetne Marodi spaghetti No. 5.


Sastojci:

  • 1 limun
  • 250 g Marodi spaghetti No. 5
  • Sol i papar
  • 180 ml vrhnja za šlag
  • 90 g maslaca
  • Parmezan svježi, ne naribani

Priprema:

  1. Skuhajte Marodi spaghette No. 5 prema uputama na pakiranju. 
  2.  Koricu polovice limuna naribajte i dodajte u lonac s vrhnjem za šlag. 
  3. Kada vrhnje počne kuhati, dodajte hladni maslac narezan na komadiće, komad po komad, stalno miješajući. Dodajte skuhanu tjesteninu i sačuvajte vodu od kuhanja. 
  4. Polako dodajte parmezan, konstantno miješajući dok se sav ne rastopi. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. 
  5. Posolite i popaprite po želji i servirajte.

 

 

Posjeti Gastro.hr