gastro postao
Mladi bloger Marko Josipović zna da kuhanje na temperaturama iznad 30 stupnjeva nije gušt i nudi odlično rješenje...
Pasta al limone tjestenina je s limunom, maslacem i nezaslađenim vrhnjem za šlag čija priprema traje desetak minuta. Ovaj je recept idealan za visoke temperature i lijena popodneva, kada kuhanje stoji kao prepreka na putu do ležaljke i rashlađene limunade.
Kako bi pasta al limone bila podjednako ukusna i fotogenična, obavezno koristite kvalitetne Marodi spaghetti No. 5.
Sastojci:
- 1 limun
- 250 g Marodi spaghetti No. 5
- Sol i papar
- 180 ml vrhnja za šlag
- 90 g maslaca
- Parmezan svježi, ne naribani
Priprema:
- Skuhajte Marodi spaghette No. 5 prema uputama na pakiranju.
- Koricu polovice limuna naribajte i dodajte u lonac s vrhnjem za šlag.
- Kada vrhnje počne kuhati, dodajte hladni maslac narezan na komadiće, komad po komad, stalno miješajući. Dodajte skuhanu tjesteninu i sačuvajte vodu od kuhanja.
- Polako dodajte parmezan, konstantno miješajući dok se sav ne rastopi. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
- Posolite i popaprite po želji i servirajte.