Ledena pjenica od jagoda

Svježe voće pomiješano u pire, ohlađeno u zamrzivaču i spremno za uživanje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 140

Potrebno vam je

  • 750 g jagode
  • 0.50 kom limun
  • 2 dl šlag
  • 90 g šećer, u prahu
  • 5 list zelatina

Priprema

  1. Oprati jagode pa ih odvojiti od peteljki i izgnječiti ih u pire. Staviti pire u posudu, dodati sok od 1/2 limuna i šećer.
  2. Oprati listove želatine u hladnoj vodi i ocijediti ih. U posudu staviti 3 žlice vode i dodati želatinu. Zagrijati nad parom na laganoj vatri.
  3. Kad se želatina otopi staviti je u pire od jagoda, pa dodati šlag. Dobro izmiješati.
  4. Masu uliti u kalup i ostaviti u zamrzivaču oko 2 sata.
Posjeti Gastro.hr