Majoneza u marinadi za meso? Ovaj slasni trik koristit ćete za svaki budući odrezak na roštilju

Shutterstock
Iako većina nas ovaj sastojak koristi kao umak, uz pomoć majoneze vaša će piletina s roštilja postati kremasta, pikantna i nježna. Trik je, naravno, u marinadi koju ćete, sigurni smo, koristiti i za svaki sljedeći roštilj
Vidi originalni članak

Trik za najnježniju, najkremozniju i najsočniju piletinu koju ćete ikad ispeći zapravo je vrlo jednostavan. Sve što vam je potrebno marinada je od majoneze. Majoneza će, s jedne strane, zadržati vlagu u mesu, a s druge će omogućiti stvaranje ukusne korice na roštilju. 

Posvetite se marinadi

Prije nego što počnete, ogulite kožu s piletine. Potom piletinu narežite na tanke odreske pa je ostavite sa strane. Sad se bacite na pripremu ostalih sastojaka koji su vam potrebni za marinadu. Trebat će vam:

Vrijeme je za pripremu

U zdjeli pomiješajte Zvijezda majonezuZvijezda BBQ umak, češnjak i sol. Dobro promiješajte da se sjedini. Nakon toga dodajte pileće odreske, promiješajte pa ostavite piletinu da se marinira na hladnom, najbolje 2-4 sata.  

Kad ste sigurni da se vaš roštilj dovoljno zagrijao, izvadite piletinu iz zdjele s majonezom, ali nemojte uklanjati marinadu, osobito ako želite onu karakterističnu koricu na svome mesu. 

Sljedeći korak je staviti mariniranu piletinu na izravnu vatru. Pecite je dok ne dobije zlatnu boju - od 2 do 3 minute u pravilu će biti sasvim dovoljno. Okrenite piletinu i pecite još 2-3 minute s druge strane dok ne dobije zlatnu boju. 

Ali to nije sve…

Nemojte zaboraviti prilog! Uz piletinu najbolje idu hrskavi krumpirići. Postoji nekoliko tajni i trikova pomoću kojih ćete dobiti savršeno hrskav pomfrit kod kuće. Glavni je cilj osigurati da sredina krumpirića bude potpuno kuhana prije nego što se vanjski dio zažuti. 

Dakle, tajna je u tome da pomfrit pečete dva puta koristeći određenu vrstu krumpira i Zvijezda ulje. Ali prije toga napunite veliku zdjelu hladnom vodom i dodajte žlicu limunova soka kako bi vaš pomfrit ostao bijel. Čim izrežete krumpiriće, prebacite ih u ovu zdjelu dok voda ne postane bistra. Prebacite sirove krumpiriće u hladnjak da se ohlade oko 30 minuta.

Nakon pola sata ocijedite krumpiriće i osušite ih čistom kuhinjskom krpom jer bi stavljanje mokroga krumpira u vruće ulje moglo uzrokovati prskanje. Zagrijte ulje na 160 stupnjeva. Krumpir pržite u Zvijezda ulju od 6 do 8 minuta, ili dok ne omekša i dok ne dobije blago zlatnu boju.

Izvadite krumpiriće iz ulja i prebacite ih u papirom obložene posude da se ocijede pa ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vrijeme ne zaboravite isključiti vatru ispod ulja! I na kraju, da biste postigli hrskavost, zagrijte još jednom ulje, ovaj put na 190 stupnjeva. Vratite krumpiriće u ulje i pržite još 2-3 minute ili dok krumpirići ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ocijedite na čistom papiru, zatim obilno posolite i poslužite odmah! 

No vaši će gosti možda poželjeti i neku osvježavajuću salatu. Savjetujemo vam da ne gubite previše vremena i poslužite Zvijezda francusku salatu na bazi majoneze s pomno odabranim povrćem i začinima. Zvijezda francuska salata napravljena je od mrkve, kiselih krastavaca i graška te je povezana s kremastom Zvijezda majonezom. 

Posjeti Gastro.hr