Mekane i slasne toffee-košarice punjene čokoladom i lješnjacima

Čokoladni užitak dolazi u mini košaricama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 138

Karamel

  • 60 g maslac, slani
  • 120 g med, vrcani
  • ekstrakt lješnjaka

Krema

  • 100 g lješnjak, prženi
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 50 g šećer, kristal
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Karamel pripremite tako da pomiješate sve navedene sastojke pa tom smjesom obložite kalupe za toffifee ili male papirnate čaše. Ostavite ih u hladnjaku da se karamel stegne.
  2. Za kremu lješnjake izmiksajte s mlijekom pa ih dodajte rastopljenoj čokoladi. Posebno umutite bjelanjke, šećer i vrhnje te spojite s lješnjakom i čokoladom. Tom smjesom napunite kalupe pa ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Pospite mljevenim lješnjacima.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr