gastro postao
Čokoladni užitak dolazi u mini košaricama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 138
Karamel
- 60 g maslac, slani
- 120 g med, vrcani
- ekstrakt lješnjaka
Krema
- 100 g lješnjak, prženi
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g čokolada za kuhanje
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 50 g šećer, kristal
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Karamel pripremite tako da pomiješate sve navedene sastojke pa tom smjesom obložite kalupe za toffifee ili male papirnate čaše. Ostavite ih u hladnjaku da se karamel stegne.
- Za kremu lješnjake izmiksajte s mlijekom pa ih dodajte rastopljenoj čokoladi. Posebno umutite bjelanjke, šećer i vrhnje te spojite s lješnjakom i čokoladom. Tom smjesom napunite kalupe pa ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Pospite mljevenim lješnjacima.
Izvor Skuhatćute