Mini jesenski kolač

Lagani jesenski kolač koji se topi u ustima!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 0.70 čaša smeđeg šećera
  • 2 kom vanilinog šećera
  • 0.50 kom vrećice s praškom za pecivo
  • 1 čaša bijelog oštrog brašna
  • 1 čaša griza
  • 1 kom veće jabuke
  • 1 kom manje kruške
  • 1 kom mrkve srednje veličine
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 1 kriška trvdog maslaca
  • 2 žlica tekućeg meda
  • 1 kom jajeta
  • 1 čaša kravljeg mlijeka
  • 0.50 čaša tekućeg jogurta

Priprema

  1. U posudi pomiješajte brašno, griz, prašak za pecivo, pola čaše (o.5) smeđeg šećera i jedan vanilin šećer. Zatim umiješajte jaje, mlijeko i jogurt.
  2. U drugoj posudi dodajte nasjeckano voće koje ste prije očistili od kore. Pospite s ostalim šećerom (0.2 čaše), vanilin šećerom, cimetom i medom. Sve skupa promiješajte i ostavite da voće pusti sok na par minuta.
  3. Voće dodajte u prvu smjesu. Manju i dublju posudu namastite maslacem i ulijte smjesu. Pecite u pećnici 40-45 min na 180°C.
  4. SAVJET (ako želite da kolač bude mekši): Nakon što se ispekao, kolač izvadite iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom, a zatim krpom. Ostavite najmanje 30 min, ili još bolje dok se ne ohladi potpuno.

Lagani jesenski kolač koji se topi u ustima!

Posjeti Gastro.hr