gastro postao
Lagani jesenski kolač koji se topi u ustima!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 0.70 čaša smeđeg šećera
- 2 kom vanilinog šećera
- 0.50 kom vrećice s praškom za pecivo
- 1 čaša bijelog oštrog brašna
- 1 čaša griza
- 1 kom veće jabuke
- 1 kom manje kruške
- 1 kom mrkve srednje veličine
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1 kriška trvdog maslaca
- 2 žlica tekućeg meda
- 1 kom jajeta
- 1 čaša kravljeg mlijeka
- 0.50 čaša tekućeg jogurta
Priprema
- U posudi pomiješajte brašno, griz, prašak za pecivo, pola čaše (o.5) smeđeg šećera i jedan vanilin šećer. Zatim umiješajte jaje, mlijeko i jogurt.
- U drugoj posudi dodajte nasjeckano voće koje ste prije očistili od kore. Pospite s ostalim šećerom (0.2 čaše), vanilin šećerom, cimetom i medom. Sve skupa promiješajte i ostavite da voće pusti sok na par minuta.
- Voće dodajte u prvu smjesu. Manju i dublju posudu namastite maslacem i ulijte smjesu. Pecite u pećnici 40-45 min na 180°C.
- SAVJET (ako želite da kolač bude mekši): Nakon što se ispekao, kolač izvadite iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom, a zatim krpom. Ostavite najmanje 30 min, ili još bolje dok se ne ohladi potpuno.
Lagani jesenski kolač koji se topi u ustima!