Mousse od čokolade

Omiljena poslastica u "začinjenoj" verziji s rumom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 432

Potrebno vam je

  • 250 g čokolada
  • 2 žlica tamni rum
  • 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica šećer, u prahu
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Čokoladu natrgajte na komadiće i rastopite je u zdjeli nad vodenom parom.
  2. Dodajte joj šećer u prahu, rum i žumanjke.
  3. Bjelanjke umutite dok ne postanu čvrsti. Umutite i slatko vrhnje te nježno sve umiješajte u čokloadu.
  4. Gotovu smjesu rasporedite u zdjelice i stavite u hladnjak na dva sata.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr