Može i za doručak: Muffini s borovnicama

Thinkstock
Zdravi, fini i brzo gotovi, muffini od borovnice idealna su ljetna poslastica
Vidi originalni članak

U jeku sezone borovnica, predlažemo da ih iskoristite u muffinima s grčkim jogurtom i zobenim pahuljicama. S prirodnim zaslađivačima, jogurtom i minimalnim udjelom brašna, ovi muffini odličan su izbor za sve koji vole eksperimentirati sa zdravijim slasticama.

 

 

slatki doručak Najslasniji muffini s bananama i bademima

 

Zasladite se Nestaju u trenu: Muffini s kikiriki maslacem i čokoladom

 

 

Za 12 muffina trebat ćete:

  • 120 g brašna 
  • 80 g zobenih pahuljica
  • žličica praška za pecivo
  • žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 225 g grčkog jogurta
  • 80 g meda
  • 24 g kokosovog šećera
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 140 g borovnica


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup od muffina.
  2. Pomiješajte suhe sastojke u jednoj posudi, a mokre u drugoj koje ćete dodati suhima. Pomiješajte sve špatulom da se poveže. 
  3. Borovnice pospite s malo brašna da ne iscure u muffinima i ubacite u smjesu
  4. Pecite 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
  5. Ohladite ih 5 minuta i uživajte 
Posjeti Gastro.hr