Namaz od gljiva

Thinkstock
Iskoristite sezonu gljiva i pripremite ukusan i jednostavan jesenski namaz
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 246

Potrebno vam je

  • 30 g maslac, slani
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica sherry
  • 1.50 žličica sušeni timijan
  • 125 g krem sir
  • 0.35 šalica peršin, list
  • sol
  • papar
  • 1 kom francuski kruh

Priprema

  1. Zagrijte u tavi s debelim dnom maslac i žlicu ulja. Dodajte sjeckani luk te ga pržite dok ne omekša. Umiješajte usitnjeni češnjak te pržite još minutu. Pojačajte vatru, dodajte nasjeckane gljive te ih pržite četiri minute. Dodajte šeri i timijan te kuhajte još minutu, dvije dok tekućina ne ispari.
  2. Ostavite da se smjesa hladi deset minuta. Ubacite smjesu u blender te joj dodajte krem sir i peršin. Miksajte dok ne dobijete glatki namaz; posolite i popaprite prema ukusu.
  3. Prebacite namaz u posudu, prekrijte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na sat, dva.

Iskoristite sezonu gljiva i pripremite ukusan i jednostavan jesenski namaz

Izvor

Posjeti Gastro.hr