gastro postao
Iskoristite sezonu gljiva i pripremite ukusan i jednostavan jesenski namaz
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 30 g maslac, slani
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica sherry
- 1.50 žličica sušeni timijan
- 125 g krem sir
- 0.35 šalica peršin, list
- sol
- papar
- 1 kom francuski kruh
Priprema
- Zagrijte u tavi s debelim dnom maslac i žlicu ulja. Dodajte sjeckani luk te ga pržite dok ne omekša. Umiješajte usitnjeni češnjak te pržite još minutu. Pojačajte vatru, dodajte nasjeckane gljive te ih pržite četiri minute. Dodajte šeri i timijan te kuhajte još minutu, dvije dok tekućina ne ispari.
- Ostavite da se smjesa hladi deset minuta. Ubacite smjesu u blender te joj dodajte krem sir i peršin. Miksajte dok ne dobijete glatki namaz; posolite i popaprite prema ukusu.
- Prebacite namaz u posudu, prekrijte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na sat, dva.
Iskoristite sezonu gljiva i pripremite ukusan i jednostavan jesenski namaz
Izvor