Napravi najpoznatiju kavu iz Starbucksa za jutro puno energije

Unsplash ;Imamo recept za jednu od najpoznatijih kava popularne kafeterije -“Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“.
Napravili smo najpopularniju kavu iz Starbucksa - kod kuće, a prenosimo ti i recept. Ako su tvoja putovanja u posljednje vrijeme malo rjeđa, a želiš se prisjetiti ovog okusa - pomoći ćemo ti!
Vidi originalni članak

Imamo dobre vijesti za sve ljubitelje Starbucks napitaka! Naišli smo na recept za jednu od najpoznatijih kava popularne kafeterije -“Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“. Popis sastojaka već je naveden u samom imenu kave, a riječ je o lednoj kavi sa smeđim šećerom, cimetom i zobenim mlijekom.

Dobra je vijest da ćeš ju kod kuće pripremiti u svega nekoliko minuta. Poput koktela, ova se kava mora protresti u shakeru, kako bi postala pjenasta, gusta i savršeno ukusna, a iz Starbucksa kažu da ta tehnika dodaje “novu dimenziju” omiljenom piću!

U pet minuta do odlične kave!

Kod kuće smo imali sve sastojke za njihovu ledenu espresso kavu sa zobenim mlijekom i cimetom pa smo je odmah i isprobali. Sastojci su dovoljni za jednu veliku staklenu čašu i ovog smo se puta striktno držali recepta. Omjeri ostalih sastojaka nam odgovaraju, baš kao i aroma cimeta i vanilije.

U nastavku ti donosimo odličan recept inspiriran Starbucksovom Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso, ili, jednostavnije rečeno, ledenu kavu iz Starbucksa.

Kako napraviti ledenu kavu kao iz Starbucksa? 

  • Napravi jednostavan sirup od smeđeg šećera.
  • U shakeru protresi sirup s espressom.
  • Prelij smjesu preko leda.
  • Prelij zobenim mlijekom.
  • Promiješaj i uživaj!

Recept za popularnu Starbucks kavu

Sastojci:

  • 1/2 šalice vode
  • 55 g smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 shot espressa
  • 110 ml punomasnog zobenog mlijeka

Postupak:

  1. Vodu zagrij do vrenja, potom dodaj smeđi šećer i miješaj dok se ne rastopi. U dobiveni sirup od smeđeg šećera dodaj ekstrakt vanilije i cimet.
  2. Snažno miješaj espresso (idealno u shakeru, ako ga nemaš, u čvrsto zatvorenoj staklenci).
  3. Veliku čašu napuni ledom i espresso prelij preko leda. 
  4. Dodaj 1 - 2 žličice sirupa od cimeta i smeđeg šećera. 
  5. Prelij hladnim zobenim mlijekom i posluži!

Detaljan postupak pogledaj u videu u nastavku...

Isprobaj i sljedeće recepte...

ZA KIŠNE DANE Najbolji spoj kave i bijele čokolade

isprobaj već danas Pumpkin spice latte - hedonizam u staklenoj šalici

svakako isprobaj! Gusta vruća čokolada s tajnim sastojkom

Posjeti Gastro.hr