Napravi najpoznatiju kavu iz Starbucksa za jutro puno energije
Imamo dobre vijesti za sve ljubitelje Starbucks napitaka! Naišli smo na recept za jednu od najpoznatijih kava popularne kafeterije -“Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“. Popis sastojaka već je naveden u samom imenu kave, a riječ je o lednoj kavi sa smeđim šećerom, cimetom i zobenim mlijekom.
Dobra je vijest da ćeš ju kod kuće pripremiti u svega nekoliko minuta. Poput koktela, ova se kava mora protresti u shakeru, kako bi postala pjenasta, gusta i savršeno ukusna, a iz Starbucksa kažu da ta tehnika dodaje “novu dimenziju” omiljenom piću!
U pet minuta do odlične kave!
Kod kuće smo imali sve sastojke za njihovu ledenu espresso kavu sa zobenim mlijekom i cimetom pa smo je odmah i isprobali. Sastojci su dovoljni za jednu veliku staklenu čašu i ovog smo se puta striktno držali recepta. Omjeri ostalih sastojaka nam odgovaraju, baš kao i aroma cimeta i vanilije.
U nastavku ti donosimo odličan recept inspiriran Starbucksovom Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso, ili, jednostavnije rečeno, ledenu kavu iz Starbucksa.
Kako napraviti ledenu kavu kao iz Starbucksa?
- Napravi jednostavan sirup od smeđeg šećera.
- U shakeru protresi sirup s espressom.
- Prelij smjesu preko leda.
- Prelij zobenim mlijekom.
- Promiješaj i uživaj!
Recept za popularnu Starbucks kavu
Sastojci:
- 1/2 šalice vode
- 55 g smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice cimeta
- 1 shot espressa
- 110 ml punomasnog zobenog mlijeka
Postupak:
- Vodu zagrij do vrenja, potom dodaj smeđi šećer i miješaj dok se ne rastopi. U dobiveni sirup od smeđeg šećera dodaj ekstrakt vanilije i cimet.
- Snažno miješaj espresso (idealno u shakeru, ako ga nemaš, u čvrsto zatvorenoj staklenci).
- Veliku čašu napuni ledom i espresso prelij preko leda.
- Dodaj 1 - 2 žličice sirupa od cimeta i smeđeg šećera.
- Prelij hladnim zobenim mlijekom i posluži!
Detaljan postupak pogledaj u videu u nastavku...
Isprobaj i sljedeće recepte...