Naše čitateljice naučile su pripremati zdrava proljetna jela

Matija Habljak/PIXSELL U sklopu missGastro Školice kuhanja u suradnji s Vindijom gastro blogerica Marie Wasler pokazala je čitateljicama najbolje trikove plant-based prehrane
U sklopu missGastro Školice kuhanja u suradnji s Vindijom gastro blogerica Marie Wasler pokazala je čitateljicama najbolje trikove plant-based prehrane
Vidi originalni članak

Da zdrava hrana može itekako biti ukusna našim je čitateljicama pokazala gastro blogerica Marie Wasler. Četiri sretne dobitnice pridružile su se Marie u kuhinji, zasukale rukave i okušale se u pripremi zdravih i ukusnih plant-based jela. Na meniju je bio slasni i kremasti "sirni" umak na bazi napitka od zobi i indijskih oraščića, zeleni rižoto te sočni kruh od banane s napitkom od blago prženih badema. 

Ono čega se mnogi ne bi mogli odreći u prelasku na plant-based način prehrane je sir, no Marie je pokazala kako pripremiti umak za mac and cheese koji okusom i teksturom uistinu podsjeća na kremasti sir. Tajna pripreme krije se u indijskim oraščićima i DAR biljnom napitku od zobi, a koliko je ovaj "sirni" umak ukusan potvrdile su i čitateljice. Osim kao umak za tjesteninu, kremasti "sir" odličan je i kao dip za nachose koji možeš poslužiti prijateljima na idućem druženju. 

Pripremiti rižoto bez parmezana može biti pravi izazov, no Marie je čitateljicama pokazala da je itekako moguće. Zeleni rižoto s gljivama bio je spreman u trenu, a sve prisutne je oduševio okusom i jednostavnošću pripreme. Uz grašak i poriluk, rižoto su upotpunile zapečene shimeji gljive.

Niti jedan meni nije potpun bez deserta. Možda za tradicionalne recepte trebamo jaja, mlijeko i druge mliječne proizvode, no za ovaj sočni kruh od banane potrebno je tek nekoliko potpuno biljnih sastojaka poput zrelih banana i DAR napitka od blago prženih badema. Marie je odgovarala na sva pitanja čitateljica u vezi pripreme plant-based hrane uključujući i kako u desertima zamijeniti jaja ili koji je najbolji biljni izvor proteina. 

Čitateljice su osim novostečenog iskustva pripreme plant-based jela sa sobom ponijele i poklon paket DAR biljnih napitaka koje će rado iskoristiti za pripremu zdravih obroka. Složile su se kako priprema ovakvih zdravih jela nije posebno zahtjevna, ali su rezultati uistinu ukusni te da će u svoje svakodnevne menije uključiti više obroka ove vrste. 

DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!

Posjeti Gastro.hr