Okusi Grčke: Mediteranska frittata za doručak, ručak i večeru

Getty Images
Jednostavno, zdravo jelo puno svježeg povrća
Vidi originalni članak

Brza i jednostavna mediteranska frittata postat će tvoj omiljeni recept za zdravi doručak, ručak ili večeru! I što je najbolje za pripremu treba manje od 30 minuta.

Frittata je puna grčkih okusa - tikvice, cherry rajčice, paprike, feta sir i origano. S ovim receptom se možeš i poigrati i dodati svoje omiljene namirnice koje imaš u hladnjaku i tako dobila niz različitih kombinacija okusa. 

Potrebno ti je:

  • 8 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 tikvice (manje, izrezane na komadiće veličine ugriza)
  • 1 crvena paprika (mala, izrezana na komadiće)
  • 1 zelena paprika (mali, urezan u komadiće)
  • 1 šalica cherry rajčica (cijele)
  • 1 žličica suhog origana (može i bosiljka)
  • 1/4 šalice smrvljenog feta sira
  • sol
  • papar


Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U veliku zdjelu razbij jaja, dodajte mlijeko, posoli, popapri i dodaj crvene paprike ako ih koristiš. Umuti dok se sve dobro ne izmiješa. Staviti na stranu.
  3. U velikoj tavi za pečenje (otpornu na pećnicu), zagrij ulje. Dodaj tikvice, crvenu i zelenu papriku i kuhajte 3 - 5 minuta dok lagano ne omekša. Dodaj rajčice i origano i začini solju i paprom. U tavu dodaj smjesu od jaja. Kuhaj nekoliko minuta. Dodaj feta sir i stavi tavu u prethodno zagrijanu pećnicu.
  4. Peci 15 - 20 minuta dok se jaja ne stavu u sredini.  Poslužite toplo!

Ova frittata je vrlo svestrana. Promijeni okus s bilo kojim povrćem koje imaš pri ruci - dodaj malo svježeg ili osušenog bosiljka i mozzarelle, malo šunke i cheddar... Mogućnosti su beskrajne!

Posjeti Gastro.hr