Brza i jednostavna mediteranska frittata postat će tvoj omiljeni recept za zdravi doručak, ručak ili večeru! I što je najbolje za pripremu treba manje od 30 minuta.
Frittata je puna grčkih okusa - tikvice, cherry rajčice, paprike, feta sir i origano. S ovim receptom se možeš i poigrati i dodati svoje omiljene namirnice koje imaš u hladnjaku i tako dobila niz različitih kombinacija okusa.
Potrebno ti je:
- 8 jaja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1/4 žličice mljevene crvene paprike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 tikvice (manje, izrezane na komadiće veličine ugriza)
- 1 crvena paprika (mala, izrezana na komadiće)
- 1 zelena paprika (mali, urezan u komadiće)
- 1 šalica cherry rajčica (cijele)
- 1 žličica suhog origana (može i bosiljka)
- 1/4 šalice smrvljenog feta sira
- sol
- papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- U veliku zdjelu razbij jaja, dodajte mlijeko, posoli, popapri i dodaj crvene paprike ako ih koristiš. Umuti dok se sve dobro ne izmiješa. Staviti na stranu.
- U velikoj tavi za pečenje (otpornu na pećnicu), zagrij ulje. Dodaj tikvice, crvenu i zelenu papriku i kuhajte 3 - 5 minuta dok lagano ne omekša. Dodaj rajčice i origano i začini solju i paprom. U tavu dodaj smjesu od jaja. Kuhaj nekoliko minuta. Dodaj feta sir i stavi tavu u prethodno zagrijanu pećnicu.
- Peci 15 - 20 minuta dok se jaja ne stavu u sredini. Poslužite toplo!
Ova frittata je vrlo svestrana. Promijeni okus s bilo kojim povrćem koje imaš pri ruci - dodaj malo svježeg ili osušenog bosiljka i mozzarelle, malo šunke i cheddar... Mogućnosti su beskrajne!