Ove sjajne uštipke jednostavno morate probati!

Thinkstock
Banane su zaista svestrana namirnica koja se može pripremati na mnogo načina.
Vidi originalni članak

Banane su zaista svevremenska i nezaobilazna namirnica pa je šteta ograničiti se na slatki kruh ili kombinacije s čokoladom. Ovo slatko voće spremno je i za puno zahtjevnije deserte! Volite li banane i fritule ova tradicionalna indonezijska poslastica ostavit će vas bez daha. Ukusna, hrskava i mekana služi se uz šećer u prahu, a izvrsno pristaje uz kuglicu sladoleda.

Neobična verzija uštipaka koju morate isprobati!

Potrebno vam je:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 3 banane
  • jaje
  • 3 žlice šećera
  • 1 mala žlica mljevenog cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica maslaca
  • 1 limun
  • 1 žličica ruma
  • suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Banane zgnječite vilicom pa pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaje, maslac, rum, koru limuna, cimet i oraščić pa dobro promiješajte.
  2. Dodajte brašno s praškom za pecivo pa postupno dolijevajte mlijeko i po potrebi vodu dok ne dobijete gustu smjesu.
  3. Vadite žlicom i pržite u vrelu ulju.
     
Posjeti Gastro.hr