gastro postao
Banane su zaista svestrana namirnica koja se može pripremati na mnogo načina.
Banane su zaista svevremenska i nezaobilazna namirnica pa je šteta ograničiti se na slatki kruh ili kombinacije s čokoladom. Ovo slatko voće spremno je i za puno zahtjevnije deserte! Volite li banane i fritule ova tradicionalna indonezijska poslastica ostavit će vas bez daha. Ukusna, hrskava i mekana služi se uz šećer u prahu, a izvrsno pristaje uz kuglicu sladoleda.
Neobična verzija uštipaka koju morate isprobati!
Potrebno vam je:
- 1 šalica glatkog brašna
- 1 mala žlica praška za pecivo
- 1 žlica vanilin šećera
- 3 banane
- jaje
- 3 žlice šećera
- 1 mala žlica mljevenog cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 žlica meda
- 1 žlica maslaca
- 1 limun
- 1 žličica ruma
- suncokretovo ulje
Priprema:
- Banane zgnječite vilicom pa pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaje, maslac, rum, koru limuna, cimet i oraščić pa dobro promiješajte.
- Dodajte brašno s praškom za pecivo pa postupno dolijevajte mlijeko i po potrebi vodu dok ne dobijete gustu smjesu.
- Vadite žlicom i pržite u vrelu ulju.