Recepti 7249 prikaza 21. rujna 2018.

Ove sjajne uštipke jednostavno morate probati!

Fritule
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Banane su zaista svestrana namirnica koja se može pripremati na mnogo načina.

Banane su zaista svevremenska i nezaobilazna namirnica pa je šteta ograničiti se na slatki kruh ili kombinacije s čokoladom. Ovo slatko voće spremno je i za puno zahtjevnije deserte! Volite li banane i fritule ova tradicionalna indonezijska poslastica ostavit će vas bez daha. Ukusna, hrskava i mekana služi se uz šećer u prahu, a izvrsno pristaje uz kuglicu sladoleda.

Neobična verzija uštipaka koju morate isprobati!

Potrebno vam je:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 3 banane
  • jaje
  • 3 žlice šećera
  • 1 mala žlica mljevenog cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica maslaca
  • 1 limun
  • 1 žličica ruma
  • suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Banane zgnječite vilicom pa pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaje, maslac, rum, koru limuna, cimet i oraščić pa dobro promiješajte.
  2. Dodajte brašno s praškom za pecivo pa postupno dolijevajte mlijeko i po potrebi vodu dok ne dobijete gustu smjesu.
  3. Vadite žlicom i pržite u vrelu ulju.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.