Palačinka iz pećnice Marthe Stewart

@marthastewart, Instagram
Umjesto dosadnog okretanja palačinki, smjesu samo prebacite u tavicu i pričekajte da se ispeče.
Vidi originalni članak

Ovo je praktičan doručak, u čiju pripremu trebate uložiti deset minuta aktivnog rada. Ostatak posla odrađuje vaša pećnica, a vi za to vrijeme možete opušteno popiti šalicu kave. Količina je dovoljna za četiri osobe, a ostatkom se možete posladiti i navečer. 

 

Foodgasm Palačinke od maka s curdom od limuna i limete

 

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 180 ml mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 4 žlice šećera
  • ½ žličice soli
  • 1 veliko jaje
  • 100 g borovnica

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a rešetku postavite u gornji dio pećnice. Tavicu/ posudu promjera 25 cm stavite u pećnicu.
  2. Izmiješajte brašno, 3 žlice šećera, prašak za pecivo i sol.
  3. Izmiksajte jaja s 2 žlice maslaca i mlijekom. Pomiješajte obje smjese.
  4. Tavicu izvadite iz pećnice i preostalom žlicom malaca premažite cijelu površinu, a zatim ulijte smjesu. Rasporedite borovnice i pospite žlicom šećera.
  5. Pecite otprilike 25 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a potom palačinku izvadite iz pećnice i pričekajte pet minuta prije posluživanja.

Uživajte u Marthinom receptu!

 

Posjeti Gastro.hr