gastro postao
Umjesto dosadnog okretanja palačinki, smjesu samo prebacite u tavicu i pričekajte da se ispeče.
Ovo je praktičan doručak, u čiju pripremu trebate uložiti deset minuta aktivnog rada. Ostatak posla odrađuje vaša pećnica, a vi za to vrijeme možete opušteno popiti šalicu kave. Količina je dovoljna za četiri osobe, a ostatkom se možete posladiti i navečer.
Sastojci:
- 130 g brašna
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- 180 ml mlijeka
- 3 žlice maslaca
- 4 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 1 veliko jaje
- 100 g borovnica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a rešetku postavite u gornji dio pećnice. Tavicu/ posudu promjera 25 cm stavite u pećnicu.
- Izmiješajte brašno, 3 žlice šećera, prašak za pecivo i sol.
- Izmiksajte jaja s 2 žlice maslaca i mlijekom. Pomiješajte obje smjese.
- Tavicu izvadite iz pećnice i preostalom žlicom malaca premažite cijelu površinu, a zatim ulijte smjesu. Rasporedite borovnice i pospite žlicom šećera.
- Pecite otprilike 25 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a potom palačinku izvadite iz pećnice i pričekajte pet minuta prije posluživanja.
Uživajte u Marthinom receptu!