Aromatični pileći zabatci gotovi su u trenu

Alexander Starbuck
Jednostavnim receptom za marinirane pileće zabatke do super ukusnog ručka! Ova pikantna peruanska piletina uz dodatak kremastog zelenog umaka prema receptu Vedrana Boškovića je prava stvar. Vjerujte nam kad vam kažemo da ovo jelo morate probati!
Vidi originalni članak

Vlasnik bloga Začinjeno s ljubavlju, Vedran Bošković, kaže kako Peruanci rade najukusniju piletinu, a mi kažemo: Vedran to zna bolje! Poznati gastro bloger predstavio nam je peruansku piletinu na svoj način, no po piletinu nije morao ići sve do Perua, i to zahvaljujući visokokvalitetnom Međimurskom piletu domaćeg porijekla nadomak ruke koje je ovom jelu dalo hrvatski štih. 

Domaće pileće zabatke Vedran je prvo 'okupao' u marinadi, a potom ih ispekao na grill tavi i poslužio uz krumpire i zeleni umak. Marinadu krase jaki začini, a umak, osim što je ukusan, je i vizualno atraktivan zbog svoje nježne zelene boje. Vedranova preporuka je da uz ovo jelo poslužite i komad svježeg kruha te da se prepustite okusima ove daleke, ali jako fine kuhinje.

Peruanska piletina poslužena uz zeleni umak i krumpire

Sastojci:

  • 2 paketa Međimursko pile pilećih zabataka (bez kostiju, kože)
  • 3 češnja češnjaka (oguljenog)
  • 100 ml soja umaka
  • 2 žlice soka limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice kumina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • crni papar

Za zeleni umak:

  • 3 jalapeño papričice
  • 1 šalica svježeg lišća korijandera
  • 2 češnja češnjaka (oguljena)
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1/4 šalice grčkog jogurta
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

1. U električnu sjeckalicu ubacite sastojke za marinadu te ih dobro usitnite i sjedinite.

2. Prelijte marinadu preko pilećih zabataka, izmiješajte ih i stavite u hladnjak na barem 4 sata, a može i preko noći.

3. Prije nego krenete peći meso, napravite i umak, i to tako da ubacite sve sastojke osim maslinovog ulja u blender ili sjeckalicu te dobro sjedinite.

4. Na kraju dodajte maslinovo ulje za kremastu teksturu te još malo promiješajte.

5. Mariniranu piletinu pecite na nauljenoj grill tavi otprilike 5-6 minuta sa svake strane.

6. Poslužite piletinu uz pripremljeni umak i uživajte u okusima Perua.

Dobar tek!

Međimursko pile ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Međimursko pile je više od samog proizvoda s vrhunskom kvalitetom domaćeg porijekla koje pruža najbolji mogući užitak u jelu. PP Pipo Čakovec prvi je i jedini hrvatski proizvođač koji je certificirao uzgoj pilića bez antibiotika. Osim certifikata „Antibiotic free“  Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost viskom standardima proizvodnje.

Pronađite svoje omiljene proizvode među širokim izborom svježe piletine i pilećih proizvoda.

Posjeti Gastro.hr