Piletina i špinat - klasičan spoj koji super funkcionira

Kaboompics/Pexels Piletina sa špinatom - odlično brzo jelo
Piletina i špinat su doista savršen par, zar ne? Ako nam ne vjeruješ, isprobaj ovaj jednostavni recept kao savršenu ideju za, primjerice, večeru koja će ugoditi tvojim prijateljima ili obitelji.
Vidi originalni članak

Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje ti energije, ne osjećaš se dobro i potreban ti je novi start? Ne brini, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!

Bilo da tražiš nešto brzo i jednostavno za pripremiti tijekom užurbanih radnih dana, a k tome i zdravo jelo s proteinima i povrćem ili obrok kao iz restorana koji će impresionirati sve tvoje goste i ukućane - ovaj recept je vrijedan pripremanja. Zapravo, sigurni smo da ćeš mu se uvijek iznova vraćati. I možda ga svaki sljedeći put isprobati s nekim drugim začinom, no baza - piletina i špinat - ostaju zauvijek.

Piletina sa špinatom

Sastojci za 4 osobe:

  • 700 g svježeg špinata
  • 4 pileća filea (po cca 150 g)
  • 30 g svježeg đumbira
  • 1 čili papričica
  • 3 žlice ulja
  • 60 ml sojina umaka
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 1 – 2 žličice gustina
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Špinat očisti i operi, zatim ga ocijedi i nareži na veće komade. Piletinu posuši ubrusom i nareži na tanke ploške.
  2. Đumbir oguli i sitno nareži. Čili papričicu operi, prepolovi po dužini, odstrani koštice i sitno nasjeckaj.
  3. Na zagrijanom ulju prži piletinu 5-8 minuta uz povremeno okretanje. Izvadi piletinu iz tave, a u tavu dodaj đumbir, čili i špinat te pirjaj 4 minute. Vrati piletinu u tavu i sve zajedno kratko zagrij.
  4. U pileći temeljac umiješaj sojin umak, zgusni razmućenim gustinom te dodaj piletini. Sve zajedno još jednom zakuhaj te posoli i popapri. Jelo posluži na zagrijanim tanjurima s rižom.

 

 

Posjeti Gastro.hr