Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje ti energije, ne osjećaš se dobro i potreban ti je novi start? Ne brini, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!
Bilo da tražiš nešto brzo i jednostavno za pripremiti tijekom užurbanih radnih dana, a k tome i zdravo jelo s proteinima i povrćem ili obrok kao iz restorana koji će impresionirati sve tvoje goste i ukućane - ovaj recept je vrijedan pripremanja. Zapravo, sigurni smo da ćeš mu se uvijek iznova vraćati. I možda ga svaki sljedeći put isprobati s nekim drugim začinom, no baza - piletina i špinat - ostaju zauvijek.
Piletina sa špinatom
Sastojci za 4 osobe:
- 700 g svježeg špinata
- 4 pileća filea (po cca 150 g)
- 30 g svježeg đumbira
- 1 čili papričica
- 3 žlice ulja
- 60 ml sojina umaka
- 250 ml pilećeg temeljca
- 1 – 2 žličice gustina
- sol i papar
Priprema:
- Špinat očisti i operi, zatim ga ocijedi i nareži na veće komade. Piletinu posuši ubrusom i nareži na tanke ploške.
- Đumbir oguli i sitno nareži. Čili papričicu operi, prepolovi po dužini, odstrani koštice i sitno nasjeckaj.
- Na zagrijanom ulju prži piletinu 5-8 minuta uz povremeno okretanje. Izvadi piletinu iz tave, a u tavu dodaj đumbir, čili i špinat te pirjaj 4 minute. Vrati piletinu u tavu i sve zajedno kratko zagrij.
- U pileći temeljac umiješaj sojin umak, zgusni razmućenim gustinom te dodaj piletini. Sve zajedno još jednom zakuhaj te posoli i popapri. Jelo posluži na zagrijanim tanjurima s rižom.