Pogačice s limunom - doručak ili desert?

Shutterstock
Isprobaj sezonsku verziju britanskih pogačica s koricom i sokom limuna...
Vidi originalni članak

Pogačice mogu poslužiti kao doručak "s nogu", usputni gablec, ali i slastica za opušteno popodne. Količina je dovoljna za pripremu osam većih, trokutastih pogačica ili 15-ak manjih i okruglastih. 

 

Mama Drama Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura

 

Ovaj recept lako možeš prilagoditi svojim željama i ukusu. Primjerice, možeš unutra naribati svježi đumbir ili dodati malo ušećerenog đumbira. Dobro će funkcionirati i s prikladnom glazurom od šećera i limuna; samo pomiješaj šećer u prahu sa svježe iscijeđenim limunovim sokom i ukrasi pogačice.

Loša ideja nisu ni suhe brusnice ili pak grožđice. U slast!

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žličice naribane korice limuna
  • ½ žličice soli
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu  na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, limunovu koricu i sol.
  3. Umiješaj vrhnje i limunov sok pa umijesi tijesto. 
  4. Izvaljaj tijesto kružno, tako da promjer bude otprilike 25 cm, a debljina centimetar.
  5. Nareži osam trokuta pa ih rasporedi po pripremljenom limu za pečenje. 
  6. Peci 20 do 25 minuta, sve dok dno pogačica ne poprimi laganu smeđu boju.
  7. Pusti da se ohlade u potpunosti prije serviranja. Po želji ih prelij šećernom glazurom. 

U slast!

 

najslađi početak dana Čokoladne pogačice za slatka nedjeljna jutra

 

Posjeti Gastro.hr