Recepti 01. listopada 2020.

Čokoladne pogačice za slatka jutra

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavamo čokoladnu verziju tradicionalne engleske poslastice...

Scones možeš jesti za doručak i poslužiti za desert, uz šalicu kave ili čaja. Ovu čokoladnu verziju preporučujemo u popodnevnim satima, kada ti mala doza čokolade može značajno popraviti dan.

Po želji svoje scones prelij smjesom šećera u prahu, kakaa, ekstrakta vanilije i mlijeka. Uz ovaj sjajni preljev izgledat će još primamljivije, ako je to uopće moguće. 

 

Možda vas zanima... Scones – engleski klasik s kojim nećeš pogriješiti Recepti

 


Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 30 g kakaa u prahu
  • 2 žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice hladnog maslaca
  • 2 jaja
  • 120 ml hladnog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješaj brašno, kakao, sol, šećer i prašak za pecivo. Dodaj kockice hladnog maslaca pa izradi rukama. Teksturom bi smjesa trebala podsjećati na gustu palentu.
  3. U drugoj posudi umuti jaja s mlijekom i ekstraktom vanilije pa pomiješaj sa suhim sastojcima. 
  4. Pažljivo umijesi tijesto rukama pa ga podijeli na dva dijela. Od svakog dijela oblikuj četverokut debljine dva cm pa ga razreži na šest trokutastih oblika.
  5. Položi na papir za pečenje i peci 22-25 minuta, ovisno o pećnici.

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.