gastro postao
Obožavamo čokoladnu verziju tradicionalne engleske poslastice... Čokoladne pogačice za slatka jutra ono su što nam jutros treba
Scones možeš jesti za doručak ili poslužiti za desert, uz šalicu kave ili čaja. Ovu verziju u kojoj je glavna zvijezda čokolada preporučujemo i u popodnevnim satima, kada ti mala doza čokolade može značajno popraviti dan.
Po želji svoje sconese prelij smjesom šećera u prahu, kakaa, ekstrakta vanilije i mlijeka. Uz ovaj sjajni preljev izgledat će još primamljivije, ako je to uopće moguće.
Čokoladne pogačice
Sastojci:
- 250 g brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
- 2 žličice šećera
- 1 žličica soli
- 4 žlice hladnog maslaca
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g nasjeckane čokolade
Postupak:
- U posudi pomiješaj brašno, kakao, sol, šećer i prašak za pecivo. Dodaj kockice hladnog maslaca pa izradi rukama. Teksturom bi smjesa trebala podsjećati na gustu palentu.
- U drugoj posudi umuti jaja s mlijekom i ekstraktom vanilije pa pomiješaj sa suhim sastojcima.
- Pažljivo umijesi tijesto rukama pa ga podijeli na dva dijela. Od svakog dijela oblikuj četverokut debljine dva cm pa ga razreži na šest trokutastih oblika.
- Stavi u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Položi na papir za pečenje i peci 22-25 minuta, ovisno o pećnici. Uživaj!
Imamo još prijedloga za doručak u kojima je glavni sastojak - čokolada...