Recepti 1256 prikaza 30. ožujka 2019.

Može li bolje: Scones s čokoladom za prste polizati

Getty Images
Obožavamo čokoladnu verziju tradicionalne engleske poslastice...

Scones možete jesti za doručak i poslužiti ih za desert, uz šalicu kave ili čaja. Ovu čokoladnu verziju preporučujemo u popodnevnim satima, kada vam mala doza čokolade može značajno popraviti dan.

Po želji svoje scones prelijte smjesom šećera u prahu, kakaa, ekstrakta vanilije i mlijeka. Uz ovaj sjajni preljev izgledat će još primamljivije, ako je to uopće moguće. 

 

 

scones Možda vas zanima... Scones s brusnicama i narančom - stvoreni za kišne dane Recepti

 


Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 30 g kakaa u prahu
  • 2 žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice hladnog maslaca
  • 2 jaja
  • 120 ml hladnog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješajte brašno, kakao, sol, šećer i prašak za pecivo. Dodajte kockice hladnog maslaca pa izradite rukama. Teksturom bi trebala podsjećati na gustu palentu.
  3. U drugoj posudi umutite jaja s mlijekom i ekstraktom vanilije pa pomiješajte sa suhim sastojcima. 
  4. Pažljivo umijesite tijesto rukama pa ga podijelite na dva dijela. Od svakog dijela oblikujte četverokut debljine 2 cm pa ga razrežite na šest trokutastih oblika.
  5. Položite na papir za pečenje i pecite 22-25 minuta, ovisno o vašoj pećnici.

 

 

Možda vas zanima... Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Recepti

 

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.