Recepti 30. srpnja 2021.

Napravi najfiniji namaz od čokolade i lješnjaka

SHUTTERSTOCK Domaći namaz od lješnjaka i čokolade
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan započni divnom kombinacijom tamne čokolade i paste od lješnjaka

Priprema domaćeg namaza od čokolade i lješnjaka puno je jednostavnija no što misliš. Trebat ćeš  kvalitetne namirnice,15-ak minuta vremena, nekoliko malih staklenki s čvrstim poklopcem - i uputstva chefa Jamieja Olivera. 

Osim što se voli sa svježim kruhom, ovaj namaz će poslužiti za nadijevanje palačinki, vafla i rolade, ali i baza za slastice poput brownieja, moussea, domaćeg sladoleda i muffina.

 

Možda vas zanima... Užitak na štapiću s namazom od lješnjaka Recepti

 

Imaj na umu da ovaj namaz u hladnjaku možeš čuvati dva do tri tjedna. U slast!

Sastojci:

  • 40 g lješnjaka
  • 100 g šećera
  • 450 g tamne čokolade (cca 70% kakaa)
  • 225 ml slatkog vrhnja
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Oguljene lješnjake stavi na lim za pečenje i ubaci u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Peci dok ne poprime zlatnu boju, do 10 minuta.
  2. Ubaci lješnjake blender sa šećerom i samelji ih u finu pastu.
  3. Na pari otopi tamnu čokoladu pa je pomiješaj sa slatkim vrhnjem i maslacem. 
  4. U rastopljenu čokoladu umiješaj pastu pa smjesu prelij u staklenke, zatvori poklopcem i čuvaj u hladnjaku.

Steriliziraj staklenke! Predlažemo da namaz prebaciš u nekoliko malih, praktičnih staklenki za koje ćeš lako pronaći mjesto u hladnjaku. Najprije ih steriliziraj: operi ih, osuši i prebaci ih ih u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva. Za 10 minuta bit će sigurne za punjenje!

 

Izvor: jamieoliver.com

 

Možda vas zanima... Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.