Bezglutenske palačinke s finim umakom od tamne čokolade i svježim smokvama odličan su izbor za svakog ljubitelja smokvi. Kombinacija toplog čokoladnog umaka i svježih smokava prava je poslastica, a ako želiš, možeš ih servirati i uz kuglicu sladoleda od vanilije!
Dok uživaš u doručku (ili desertu), usput pogledaj što ima novog na blogu La Vie Shobaine!
Sastojci:
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 80 g bezglutenskog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 ml mineralne vode
- 100 g tamne čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- svježe smokve
Postupak:
- U posudi umuti jaja sa šećerom, soli i mlijekom.
- Dodaj suhe sastojke: bezglutensko brašno, heljdino brašno i prašak za pecivo.
- Dodaj mineralnu vodu pa sve dobro promiješaj kako bi dobila tijesto za palačinke.
- Ispeci palačinke te stavite sa strane.
- Čokoladu razlomi na manje komadiće pa je prelij zagrijanim slatkim vrhnjem. Miješaj dok se sva čokolada ne rastopi.
- Smokve narežite. Serviraj palačinke tako da ih obilno namažeš čokoladom te nadjeneš smokvama. Posluži odmah!