Kolumne 06. rujna 2021.

Palačinke s čokoladom i svježim smokvama

LAURA ROMAN Palačinke s čokoladom i smokvama
gastro postao gastro.24sata.hr
Uberi svježe smokve, dok ih još ima, i počasti se zaista posebnim doručkom

Bezglutenske palačinke s finim umakom od tamne čokolade i svježim smokvama odličan su izbor za svakog ljubitelja smokvi. Kombinacija toplog čokoladnog umaka i svježih smokava prava je poslastica, a ako želiš, možeš ih servirati i uz kuglicu sladoleda od vanilije!

 

Možda vas zanima... Sezonsko izdanje banana kruha sa svježim smokvama Kolumne

 

Dok uživaš u doručku (ili desertu), usput pogledaj što ima novog na blogu La Vie Shobaine!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g bezglutenskog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • svježe smokve

 

Možda vas zanima... Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata Kolumne

 

Postupak:

  1. U posudi umuti jaja sa šećerom, soli i mlijekom.
  2. Dodaj suhe sastojke: bezglutensko brašno, heljdino brašno i prašak za pecivo.
  3. Dodaj mineralnu vodu pa sve dobro promiješaj kako bi dobila tijesto za palačinke. 
  4. Ispeci palačinke te stavite sa strane.
  5. Čokoladu razlomi na manje komadiće pa je prelij zagrijanim slatkim vrhnjem. Miješaj dok se sva čokolada ne rastopi. 
  6. Smokve narežite. Serviraj palačinke tako da ih obilno namažeš čokoladom te nadjeneš smokvama. Posluži odmah!

 | Author: LAURA ROMAN Palačinke sa smokvama; foto: LAURA ROMAN

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.