Kolumne 31. kolovoza 2020.

Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonu smokava vrijedi iskoristiti i za pripremu finih slastica!

Ovaj brzinski kolač svidjet će se svakom ljubitelju smokava. U smjesu za biskvit dodala sam jogurt i kiselo vrhnje koje je odličan kontrast slatkoći smokava.

Priprema je vrlo jednostavna i brza, nema glutena, a možete ga jesti mlakog ili potpuno ohlađenog. Po želji ga prelijte i s malo meda. 

 

Možda vas zanima... Muffini od banane s komadićima bijele čokolade Kolumne

 

Odlične recepte i inspiraciju za bezglutenski ručak pronađite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 180 g čvrstog jogurta
  • 220 g kiselog vrhnja
  • 160 g bezglutenskog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 300 g svježih smokava
  • 2 žlice meda

 

Možda vas zanima... Jednostavan kolač od kukuruznog brašna i višanja Kolumne

 

Postupak:

  1. U posudi izmiješajte jaja, šećer i prstohvat soli.
  2. Dodajte jogurt i vrhnje, te promiješajte.
  3. Sada umiješajte suhe sastojke: brašno i prašak za pecivo.
  4. Posudu za pečenje lagano premažite maslacem ili uljem pa ulijte smjesu. 
  5. Smokve narežite te ravnomjerno posložite na vrh smjese.
  6. Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. 

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.