Ovaj brzinski kolač svidjet će se svakom ljubitelju smokava. U smjesu za biskvit dodala sam jogurt i kiselo vrhnje koje je odličan kontrast slatkoći smokava.
Priprema je vrlo jednostavna i brza, nema glutena, a možeš ga jesti mlakog ili potpuno ohlađenog. Po želji ga prelij i s malo meda.
Odlične recepte i inspiraciju za bezglutenski ručak pronađi na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 180 g čvrstog jogurta
- 220 g kiselog vrhnja
- 160 g bezglutenskog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 300 g svježih smokava
- 2 žlice meda
Postupak:
- U posudi izmiješaj jaja, šećer i prstohvat soli.
- Dodaj jogurt i vrhnje pa promiješaj.
- Sada umiješaj suhe sastojke: brašno i prašak za pecivo.
- Posudu za pečenje lagano premaži maslacem ili uljem pa ulij smjesu.
- Smokve nareži te ravnomjerno posloži na vrh smjese.
- Peci na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
Dobar tek!