Recepti 20. travnja 2020.

Scones – engleski klasik s kojim nećeš pogriješiti

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Scones su malo zadovoljstvo koje si jednostavno moraš priuštiti s vremena na vrijeme...

Ovo je osnovni recept koji možeš prilagoditi vlastitom ukusu i dodati čokoladu i brusnice, zamijeniti mlijeko bademovim ili kokosovim ili upotrijebiti smeđi šećer.

Za doručak ih premaži džemom ili posluži uz svježe voće, a popodne ih jednostavno grickaj uz šalicu čaja. 

 

Možda vas zanima... Ovako Mary Berry priprema famozni hollandaise... Recepti

 

Sastojci:

  • 220 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 5 žlica maslaca
  • 120 ml mlijeka
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 50 g grožđica
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Ubaci maslac i miksaj sve dok ne dobiješ grudičastu smjesu.
  3. U maloj posudici pomiješaj mlijeko s vrhnjem i grožđicama. 
  4. Pomiješaj obje smjese i stavi u hladnjak na pola sata.
  5. Izvadi iz hladnjaka, razvaljaj i izreži oblike po želji. U svakom slučaju moraju biti debeli otprilike tri centimetra.
  6. Pomiješaj žumanjak sa žlicom mlijeka pa premaži scones.
  7. Peci ih otprilike 15 minuta, sve dok se ne dignu i ne poprime zlatnu boju. Pričekaj da se malo ohlade prije posluživanja.

Drži se tradicije i posluži ih uz šalicu čaja!

 

Engleski doručak Možda vas zanima... Savršen početak dana uz engleski doručak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.