Recepti 1455 prikaza 11. srpnja 2018.

Scones – engleski klasik s kojim nećete pogriješiti

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Scones su malo zadovoljstvo koje si jednostavno morate priuštiti s vremena na vrijeme...

Ovo je osnovni recept koji možete prilagoditi vlastitom ukusu i dodati čokoladu i brusnice, zamijeniti mlijeko bademovim ili kokosovim ili upotrijebiti smeđi šećer.

Za doručak ih premažite džemom ili poslužite uz svježe voće, a popodne ih jednostavno grickajte uz šalicu čaja. 

 

Engleski doručak Možda vas zanima... Savršen početak dana uz engleski doručak Recepti

 

Sastojci:

  • 220 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 5 žlica maslaca
  • 120 ml mlijeka
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 50 g grožđica
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Ubacite maslac i miksajte sve dok ne dobijete grudičastu smjesu.
  3. U maloj posudici pomiješajte mlijeko s vrhnjem i grožđicama. 
  4. Pomiješajte obje smjese i stavite u hladnjak na pola sata.
  5. Izvadite iz hladnjaka i izrežite oblike po želji. U svakom slučaju moraju biti debeli 2,5-3 cm.
  6. Pomiješajte žutanjak sa žlicom mlijeka i premažite scones.
  7. Pecite ih otprilike 15 minuta, sve dok se ne dignu i ne poprime zlatnu boju. Pričekajte da se malo ohlade prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Engleski klasik kojem je teško reći NE Recepti

 

Držite se tradicije i poslužite ih uz šalicu čaja!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.