Recepti 1372 prikaza 16. svibnja 2018.

Savršen početak dana uz engleski doručak

Engleski doručak
Kako ne biste uvijek bili osuđeni na iste namirnice i uživali u raznim jelima na vašem jutarnjem meniju, donosimo vam prijedlog za bogat i ukusnan doručak, čija vam priprema neće oduzeti puno vremena.

Sigurno ste mnogo puta čuli kako je doručak najvažniji obrok u danu. Zbog nedostatak vremena ili manjka ideja za jutarnju gozbu često preskočimo obrok koji bi nam trebao napuniti baterije i dati potrebnu energiju za dan koji je pred nama.

 

Možda vas zanima... The doručak: Špek muffini za povratak u život! Recepti

 

Kako biste uravnotežili vašu jutarnju prehranu, uz žitarice ili neki slatki doručak, potrebno je na jelovniku imati i poneko slano jelo. Prva asocijacija na bogati doručak sigurno je onaj popularno nazvan - engleski. Kod raznih varijacija na temu obilnog doručka u prvom planu su jaja i slanina te kobasice.

Takav doručak na Otoku se uobičajeno služi vikendima i praznicima, a dodatno se obogati grilanim rajčicama, gljivama, tostom, marmeladom, sokom od naranče, kavom ili čajem. Isprobavajte razne varijante dok ne otkrijete kombinaciju koja vam najbolje odgovara, a do tada krenite s jednostavnim receptom za potpuni doručak koji vam mi predlažemo.

 

Možda vas zanima... Kajgana u tortiljama za savršen doručak Recepti

 

Engleski doručak (od 2 do 4 osobe)

Potrebno vam je:

  • 2 kobasice (po izboru)
  • 100 g šampinjona
  • 2 srednje rajčice
  • 6 kriški slanine
  • 4 deblja kolutića krvavice
  • 200 g kuhanog graha
  • 2 žličice maslaca
  • 4 jaja
  • Sol, svježe mljeveni papar
  • 4 kriške kruha za tostiranje

Priprema:

1. Dobro zagrijte tavu i na njoj prepržite kobasice, gljive i rajčice, povremeno okrećući, oko 10 minuta.
2. Zatim dodajte slaninu i krvavice i pecite oko 5 minuta, a za to vrijeme zagrijte grah u drugoj posudi.
3. Otopite žličicu maslaca u tavi i ispecite jaja. Začinite solju i paprom prema želji.
3. Kruh tostirajte i kada bude gotov premažite s ostatkom maslaca.
4. Sve lijepo servirajte i poslužite uz kavu, čaj ili sok od naranče.

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.