gastro postao
Prelij poširana jaja izvrsnim hollandaise umakom – po receptu Mary Berry!
Jedan od slavnijih doručaka, s punim pravom, su jaja Benedict. Poširano jaje, engleski muffini i gust umak od žumanjaka sve je što ti treba za dobar početak dana. Za odličan početak dodaj još i hrskavu slaninu te malo špinata.
Doduše, bez savršeno pripremljenog hollandaise umaka jaja Benedict mogu biti samo osrednji, nepamtljiv brunch. Kroz proces pripreme, koji nije zahtjevan, vodi te gastro diva Mary Berry.
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 1 žličica bijelog octa
- 100 g rastopljenog maslaca
- Sol
- Papar
Priprema:
- Pomiješaj jaja i ocat pa ih umuti pjenjačom.
- Kuhaj ih na pari, postepeno dodajući otopljeni maslac u tankom mlazu. Miješaj tijekom cijelog kuhanja, sve dok se umak ne stisne i ne počne sjajiti.
- Posoli i popapri, promiješaj pa makni s vatre.
Ako hollandaise nećeš upotrebljavati odmah, pokrij ga plastičnom folijom. Dobar tek!