Recepti 28. ožujka 2020.

Ovako Mary Berry priprema famozni hollandaise...

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Prelij poširana jaja izvrsnim hollandaise umakom – po receptu Mary Berry!

Jedan od slavnijih doručaka, s punim pravom, su jaja Benedict. Poširano jaje, engleski muffini i gust umak od žumanjaka sve je što ti treba za dobar početak dana. Za odličan početak dodaj još i hrskavu slaninu te malo špinata.

Doduše, bez savršeno pripremljenog hollandaise umaka jaja Benedict mogu biti samo osrednji, nepamtljiv brunch. Kroz proces pripreme, koji nije zahtjevan, vodi te gastro diva Mary Berry. 

 

Pečeni krumpir Možda vas zanima... Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry Recepti

 

Sastojci:

  • 2 žumanjka
  • 1 žličica bijelog octa
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • Sol
  • Papar

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Priprema:

  1. Pomiješaj jaja i ocat pa ih umuti pjenjačom. 
  2. Kuhaj ih na pari, postepeno dodajući otopljeni maslac u tankom mlazu. Miješaj tijekom cijelog kuhanja, sve dok se umak ne stisne i ne počne sjajiti.
  3. Posoli i popapri, promiješaj pa makni s vatre.

 

pire krumpir Možda vas zanima... Tajna kremastog pire krumpira Mary Berry Recepti

 

Ako hollandaise nećeš upotrebljavati odmah, pokrij ga plastičnom folijom. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.