gastro postao
Ovaj aromatičan krumpir poslužite za nedjeljni ručak i oduševite ukućane...
Britanska gastro diva, čije recepte redovito isprobavamo, pire obavezno priprema s češnjakom i svježim vlascem. Češnjak peče u pećnici kako bi bio manje intenzivan i lagano slatkast, a dodaje i maslac – osnovu za bogat, kremast pire krumpir.
Sastojci:
- 750 g starog krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 150 ml mlijeka
- 60 g maslaca
- 2 žlice sitno sjeckanog svježeg vlasca
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir operite, ogulite i narežite na velike komade. Kuhajte ga u slanoj vodi 20-30 minuta, dok ne omekša, a zatim ga dobro ocijedite.
- U međuvremenu u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite češnjak 10-15 minuta, dok ne omekša. Uklonite ljusku.
- Vratite krumpir u lonac zagrijte na laganoj vatri, kako bi se dobro osušio. Tresite lonac da krumpir ne zagori.
- Zgnječite ga i prebacite na jednu stranu lonca.
- Ulijte mlijeko i zagrijavajte dok gotovo me prokuha. Zatim snažno izmiješajte krumpir s mlijekom, češnjakom, maslacom, soli i paprom.
- Pospite vlascem i poslužite toplo!
Dobar tek!