Recepti 15. srpnja 2018.

Tajna kremastog pire krumpira Mary Berry

pire krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj aromatičan krumpir poslužite za nedjeljni ručak i oduševite ukućane...

Britanska gastro diva, čije recepte redovito isprobavamo, pire obavezno priprema s češnjakom i svježim vlascem. Češnjak peče u pećnici kako bi bio manje intenzivan i lagano slatkast, a dodaje i maslac – osnovu za bogat, kremast pire krumpir.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Meksički omlet Mary Berry Recepti

 

Sastojci:

  • 750 g starog krumpira
  • 4 režnja češnjaka
  • 150 ml mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg vlasca
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir operite, ogulite i narežite na velike komade. Kuhajte ga u slanoj vodi 20-30 minuta, dok ne omekša, a zatim ga dobro ocijedite.
  2. U međuvremenu u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite češnjak 10-15 minuta, dok ne omekša. Uklonite ljusku.
  3. Vratite krumpir u lonac  zagrijte na laganoj vatri, kako bi se dobro osušio. Tresite lonac da krumpir ne zagori.
  4. Zgnječite ga i prebacite na jednu stranu lonca. 
  5. Ulijte mlijeko i zagrijavajte dok gotovo me prokuha. Zatim snažno izmiješajte krumpir s mlijekom, češnjakom, maslacom, soli i paprom. 
  6. Pospite vlascem i poslužite toplo!

 

Možda vas zanima... Mary Berry otkriva svoj najdraži recept za losos Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.